Sådan lyder det ofte når familien eller venner har filmaften. Med tjenester som Viaplay, Netflix eller TV2 Play er det hurtigt og let at få et overblik. Det eneste du, som forbruger, skal gøre er, at blive enige om en film eller en genre.

billede af computerskaerm med netflix logo og tekst paa

Så er det ellers bare at bruge søgeværktøjet på henholdsvis de forskellige sites, og lyn hurtigt har du så et kæmpe udvalg af film online. Det kan da ikke blive bedre, eller jo det kan det faktisk. Prisen siger også en hel del. Det er nemlig også langt billigere at have en bruger på et af disse sites, end at købe alle film, der udbydes, på dvd.

Det samme mønster ses i musikken. På streamingservices som Spotify og TDC Play bliver alt musik gjort digitalt. Man kan nu tage musikken med overalt.

Streaming gør det muligt, at have alt med hele tiden

Både indenfor filmens og musikkens verden er det nu muligt, at have det med overalt. Et af de eneste krav, for at kunne streame overalt. er internet, hvilket vi får gennem 3g, 4g eller Wi-Fi.

Og hvis dette ikke er en mulighed har musiktjenesten Spotify også en løsning på dette, man kan nemlig lytte offline med et Spotify premium abonnement. Det betyder i al sin enkelthed, at man ikke længere behøver internetforbindelse fra 3g, 4g, eller Wi-Fi for at lytte.

Man er ikke afhængig af om forbindelsen er stærk nok, når man eksempelvis er ude at løbe eller cykle en tur. Man kan derved også tage musik med på havet, hvor der normalt ikke er internetforbindelse. Det koster vel og mærke lidt ekstra, men når det er anskaffet, er der heller ikke noget som står i vejen for ens musikforbrug.

Det er heller ikke kun i hjemmet en film kan nydes længere, eksempelvis på en togrejse kan du underholdes med film eller serier. Ofte udbydes Wi-Fi i togene og din filmoplevelse er derfor frit tilgængelig. Den digitaliserede verden vi lever i, har altså givet tjenester som disse liv, og gjort det muligt at have tjenesterne med overalt hvor vi færdes. Man skal nemlig lede godt efter et sted, som ikke er dækket af Wi-Fi.

CD og DVD udkonkurreres af streaming

Det som det nye kan, som en CD og en DVD ikke kan er, at der er mange flere muligheder. Eksempelvis indenfor musikkens univers. En CD indeholder 10-12 numre af en bestemt kunstner, genre eller et bestemt tema.

Det du kan med disse tjenester er, at du selv kan kombinere numre, albums og genrer som du har lyst til. Det er suverænt op til dig hvad du vil høre og ikke vil høre. Gennem playlister, som du også selv kan oprette, kan du nemlig selv tilføje den musik du vil høre.

Der er mulighed for både at få lidt popmusik til ørerne, og i pauserne afslappende jazz. Til de vilde byture, hører måske rock og til de vilde dage falder lidt punk i god jord. Det er muligt at høre på tværs alle genre uden at skulle skifte CD, men bare trykke på en knap i stedet. Sortering kan ske så tosset som man vil.

I filmens univers er det ligeledes de mange muligheder, som gør det attraktivt. Du kan søge på en genre og den kommer med 50 film, højst sandsynligt flere end hvad der står i reolen. Samtidig opdateres der hele tiden med nye film og så fylder et abonnement hos Netflix ikke lige så meget som over 1.000.000 film ville gøre i stuen.  Alt i alt mange nye, anderledes og spændende funktioner i streaming.

Share.

About Author

Leave A Reply