Som tiderne har skiftet, er det efterhånden ikke populært at bruge ”gammeldags” højttalere i hjemmet længere. Højttalerne i de danske hjem er efterhånden blevet erstattet af små docks eller af diverse Bluetooth enheder. Selvom docks kan virke praktiske, moderne og pæne i designet, bør man dog være opmærksom på både fordele og ulemper ved at bruges en dock som den primære lydkilde.

Mange eksperter og lydentusiaster er nemlig enige om, at traditionelle højttalere stadig har en bedre lydkvalitet end de små docks. Man bliver derfor nødt til at gøre op med sig selv, hvad der er vigtigst: god lydkvalitet eller designet og størrelsen på højttalerne.

tradloes hoejtaler med bluetooth teknologi

Fordele og ulemper ved at skifte højttalerne ud med en dock

Docks kan virke utrolig smarte og moderne og samtidig virke som det perfekte alternativ til gamle, traditionelle højttalere, som ofte fylder rigtig meget i hjemmet. Dog skal man være opmærksom på, at der både kan være fordele og ulemper ved at skifte sine gode højttalere ud med et docking system med Bluetooth.

Fordelen ved en dock er, at den for det første ikke fylder så meget i hjemmet, og at den derfor kan placeres stort set alle vegne i ens bolig. Bor man eksempelvis i en mindre bolig, kan det også være praktisk ikke at skulle have nogle kæmpe højttalere stående, som bare fylder det hele. Hvis man ovenikøbet anskaffer sig en dock med trådløse højttalere og eventuelt også med Bluetooth, får man samtidig også mulighed for at tage docken med sig rundt omkring i huset og endda også udenfor. Dette kan også være praktisk, da man på den måde ikke behøver at have højttalere i hvert eneste rum; man tager bare sin trådløse dock med sig.

Desværre er det ikke alle der er lige begejstrede for docks og andre trådløse højttalere. Selvom docks har to indbyggede højttalere er der mange lydentusiaster som mener, at de fleste docks lyder mere som mono end som stereo, når de afspiller lyd. Derfor er der mange som mener, at man bliver nødt til at vælge mellem god lydkvalitet, som de traditionelle højttalere har, og det flotte design samt de praktiske muligheder, som docks og andre trådløse højttaler enheder har. På trods af kritikken af trådløse docks’ lydkvalitet, findes der dog docks på markedet, som har en udmærket lydkvalitet. Det er ikke sikkert at det er ligeså god lyd, som en traditionel højttaler vil kunne give, men for mange vil lydkvaliteten i en dock være mere end tilfredsstillende.

Højttalere har bedre lydkvalitet

Er du tilhænger af højttalere med god lydkvalitet, vil de fleste eksperter og lydentusiaster nok anbefale dig at lade være med at anskaffe dig en dock eller andre former for trådløse højttalere. Mange mener nemlig, at lydkvaliteten er og bliver bedst i traditionelle højttalere.

Den bedste lyd skulle efter sigende være i store højttalere i trækabinetter, som mange i dag vil synes er irriterende at have stående i hjemmet, medmindre man er lydentusiast. Men hvis man ikke ønsker at gå på kompromis med lydkvaliteten, bliver man nok nødt til at overveje, om traditionelle højttalere egentlig ikke er den rette løsning.

Desuden er det jo heller ikke alle traditionelle højttalere som i dag også har et traditionelt look. Mange højttalerproducenter gør meget ud af at få deres kvalitetshøjttalere til at have et flot design. Føler man alligevel at docks og andre trådløse højttalere har et bedre design og er mere praktisk at have i sit hjem, må man nok indse, at man på et vist plan bliver nødt til at gå på kompromis med lydkvaliteten. I sidste ende er det en smagssag, som man kun selv kan gøre sig klog på, da vi alle har forskellige holdninger til, hvad der er vigtigst i forhold til højttalere og lyd.

Share.

About Author

Leave A Reply