Streaming er en fleksibel og praktisk løsning, der gør det muligt for os at se TV, når det passer os. Og der er flere løsninger på, hvordan vi kan streame. Chromecast, Airplay2 og Bluetooth er blot nogle af dem. Læs med her, om hvorfor streaming er blevet så populært, og hvilken streaming løsning der passer bedst til dine behov.

Friheden til at vælge hvad og hvornår

Streaming er kommet for at blive. Og vi bruger det som aldrig før. Friheden til at vælge, hvad man vil se, og hvornår man vil se det, er den tillokkende faktor, som hele tiden øger antallet af brugere. Den moderne hverdag er både hektisk, travl og dynamisk. Det er ikke altid, at vi kan skemalægge vores tid til at nå hjem til nyhederne kl. 18 eller til den eftermiddagsserie, som vi så gerne vil følge med i og lade os underholde af. Streaming tjenester som HBO og Netflix har ændret vores måde at se fjernsyn på. Nu kan vi følge med i vores yndlingsserier på det tidspunkt af døgnet, hvor det passer os bedst. TV kanalerne er efterfølgende fulgt med, så vi nu også kan se vores nyheder og dokumentarer uden for sendetiden.  

Hvordan fungerer det?

Streaming fungerer ved, at vi ud over de almindelige kanaler i vores TV pakke også kan se serier, film og udsendelser fra andre tjenester på vores TV. Tjenesterne downloades oftest som en app til ens mobil eller computer. Ved hjælp af en trådløs internet forbindelse og en evt. streamingsenhed kan afspilningen af en film eller serie på tjenesten vises på dit TV. Man er derfor ikke længere begrænset til et udbud af kanaler fra en TV pakke, men kan i stedet frit vælge blandt alle de mange tjenester. Adgangen til de forskellige tjenester købes ofte som et abonnement, hvor man for et fast beløb om måneden har ubegrænset adgang til de tilgængelige film og serier. Derudover findes der også gratis tjenester som for eksempel Youtube og DR TV, hvor alle har gratis adgang.

De forskellige løsninger

Som nævnt tidligere er der flere løsninger at vælge i mellem, når man gerne vil streame underholdning til sit TV eller musik til sine højtalere. Herunder kommer lidt information omkring, hvad Chromecast, Airplay2 og Bluetooth hver især kan tilbyde. Hvilken løsning der passer til dig, afhænger af hvilken type fjernsyn og højtalere du har. Læs med, og vælg den løsning, der passer til dig.

Chromecast

Nogle TV har en indbygget smart funktion, som gør, at de er kompatible med streaming. Men har man ikke et smart TV, skal man ikke fortvivle. Det er nemlig her, at Chromecast kommer ind i billedet.

google home i pakke med google chromecast

Ryazan, Russia – June 24, 2018: Google Home mobile app on the display of tablet PC

Chromecast er en fysisk enhed, som tilsluttes bag på TV’et gennem en USB port. Herefter downloades den tilhørende Chromecast app til ens telefon eller computer, og så er man klar til at streame. Fordelen ved Chromecast er, at den kan bruges til alle fjernsyn med USB indgang. Den er dermed et fleksibelt produkt, der gør, at man ikke behøver at udskifte TV’et for at få streaming. Selvom Chromecast er en fysisk enhed, er den lille og smart i designet, og det faktum, at den sidder bag fjernsynet, gør, at man ikke lægger mærke til den. For at anvende Chromecast er det nødvendigt at have en trådløs internet forbindelse i sit hjem.

Airplay2

Airplay er Apples svar på trådløs streaming, hvor man ikke har brug for et ekstra fysisk mellemled, som det er tilfældet med Chromecast. Airplay2 er en app, som på TV fronten er kompatibel med Apple TV, men som der ud over også er kompatibel med en lang række af højtalere, som ikke nødvendigvis er produceret af Apple. At man ikke er låst til en bestemt højtaler producent er et af de parametre, hvor Airplay2 adskiller sig fra streaming apps fra andre producenter, der typisk er låst til deres egne produkter. I forhold til at afspille musik er dette altså en fleksibel app til streaming. Samtidig har app’en den fordel, at man kan streame til forskellige højtalere eller enheder samtidigt. Man kan dermed skabe multirumslyd. For at anvende Airplay2 er det nødvendigt at have en trådløs internet forbindelse i sit hjem.  

Bluetooth

Den gode gamle Bluetooth går mange år tilbage og har eksisteret længe før, at bølgen af streaming tjenester satte ind. Bluetooth har den fordel, at man ikke behøver noget mellemled eller trådløs internet forbindelse.

bluetooth logo streaming musik

Begrænsningen er dog, at Bluetooth skal være indbygget i begge de enheder, man vil streame i mellem. Langt de fleste telefoner har Bluetooth, men ikke alle højtalere og fjernsyn har det. Har man det nyeste nye i fjernsyn og højtalere kan Bluetooth derfor være en fin løsning til streaming, mens man vil komme til kort, hvis ens enheder er af lidt ældre dato eller bare ikke er kompatible med Bluetooth.

Share.

About Author

Leave A Reply