Som med meget andet, så handler det også om smag, når det kommer til styresystemer. Siden smartphones og tablets har vundet sig ind på markedet, er der også blevet etableret to lejre, nemlig dem der er på Android og dem, der er på iOS (Apple-produkters styresystem). Som regel vil dem på Android-lejren sige, at de har mere forstand på teknologi generelt, og omvendt så vil brugere af Apple være ligeglade.  

Men hvis du står i den situation, at du skal vælge mellem de to, da du skal have en ny mobil eller tablet, hvad skal du så vælge? I denne artikel vil du få svar på det spørgsmål. Artiklen indeholder en gennemgang af de to systemer. Først vil du få en introduktion til de to systemer, startende med Android.

Android: Hvad er det helt præcist?

Google har udviklet dette styresystem. Det er også dem, som ejer det. Den allerførste version kom i år 2008 i september. HTC Dream var den første mobil, som bruger Android til at køre. Systemet er baseret på et andet system, som hedder Linux (et open source-system). google android styresystem til smartphones

Hvis man blot har en lille smule forstand på programmering og teknologi, så ved man også, at dette system tillader mulighed for ændre i selve systemet. Det er en af de væsentligste forskelle ved Apples iOS og Googles Android. Man kan godt ændre på iOS, hvis man hacker den. Men det anbefales bestemt ikke.

Hvad er så iOS?

iOS står for iPhone operative system. Det hed systemet også indtil iPhone 4 kom ud på markedet. Der ændrede de navnet til akronymet, iOS officielt. Som sagt før, så er det Apple, som står bag dette styresystem. Teknologi-giganten. Det er det udgangspunkt, som Apple bruger til deres produkter. De bruger det både til iPad og iPhone. Apple holder sig derfor til sit eget produkt. Det er forskellen ved Android og iOS. iOS er nemlig afhængig af andre firmaer, såsom Samsung, HTC og Sony.

billede af ikon for apple app store som er en del af ios

Som sagt, så er det sjældent, at folk skifter fra den ene lejr til den anden. Det sker kun, hvis folk er meget skuffede over produktet. Men de individuelle salgstal tyder ikke på, at det har nogen effekt på hvert systems salg.

De er begge de mest dominerende styresystemer på markedet. Men hvad koster de så hver især?

Prisen

Selve prisen er afhængig af, hvilken mobil du vælger. Men som regel er Android billigere end Apple. Apples produkter er også kendt for at være ekstremt dyre. Det har også været en styrke for Android, at de kan levere lige så gode produkter til en billigere pris. Der er nemlig mange, som ikke lige har råd til at betale for Apples designpris.

Apples produkter er temmelig dyre. Samsung kommer også tæt på med deres Android-styrede produkter. Men det er stadig Apple, som ligger i spidsen. Derfor vil man mene, at Android vinder denne kategori.

Opdateringer

På samme måde som en computer skal opdateres, skal en tablet eller smartphone også opdateres. Men hvad er forskellen?

Med Android er det individuelt, i forhold til hvilket firma der har lavet mobilen. Det varierer meget. Man kan ikke være sikker på, at man har den nyeste opdatering til styresystemet, hvis man bruger Android. Med Apple produkter så står opdateringerne til rådighed for alle produkter. Mange gange, hvis man ikke selv opdaterer dem, så opdaterer de automatisk for dig. Her vinder iOS så. Hvad skal man vælge?
Det er ikke bare lige til at vælge en klar vinder. Det er som sagt tidligere op til den enkeltes smag. Der kan være fordele ved at vælge Android i forhold til pris. Måske også i forhold til opdateringer. Apples produkter har det med at blive langsomme efter nogle af de nyeste opdateringer. Det sker, hvis det er en mobil af en lidt ældre generation, og processoren ikke kan køre det. Nogle mener, at Apple gør dette bevidst for at få folk til at købe deres nyeste produkter. Her har man muligheden for selv at vælge med Android, om man vil opdatere eller ej.  
Men som sagt, så er det en smagssag, om man vil have det ene eller det andet styresystem.

Share.

About Author

Leave A Reply